Obrátený slivkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: stanci11
Po dlhej dobe som si našla chvíľku na pridanie receptu, a to ho mám nafotený už riadne
dlho! S mamou sme
pozliepali niekoľko receptov a nápadov dohromady a výsledok posúvam ďalej - bol totiž
dokonalý!
Ako to teraz píšem, tak je
mi viac než jasné čo sa pečie, keď nabudúce navštívim slovenskú hrudu...možno už aj
tohoročné slivky budú
dozreté, juj ;)
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Úplne na začiatku sme si uvarili hustý vanilkový puding s 3 PL cukru, ktorý sme dali vychladnúť ;)
A hneď nato sme si nachystali pekáč s papierom na pečenie - aby sa koláč lepšie obracal po upečení :).
Papier sme vytreli trochou Hery, posypali strúhankou a nato naukladali odkvapkané slivky ktoré sme posypali zmesou cukor+škorica (možné nahradiť škoricovým cukrom samozrejme :) ).
- Následne sme si pripravili klasické piškótové cesto: v jednej mise sme vymiešali žĺtka s cukrom, následne sme vmiešali olej a vodu. Do žĺtkového základu sme postupne primiešali múku a asi 1/2 balíčka prdopeč.
- .. v druhej mise sme vyšľahali bielka so štipkou soli a opatrne primiešali ku zbytku cesta.
- 2/3 tejto zmesi sme naliali na slivky a roztreli...
- ...a do poslednej tretiny sme vmiešali od oka holandské kakao, vyliali na prvú časť cesta a špachtľou spravili akúsi takú abstraktnú mriežku ;) a šup s tým do trúby - 180 stupňov na cca 20-25 min (to už každý si sleduje podľa vlastnej trúby a špajdľového testu všakže? :) )
- Kým sa pieklo cesto, tak sme vymiešali tvaroh s práškovým cukrom a povoleným maslom. A do tejto zmesi sme následne zašľahali aj pripravený a vychladnutý puding.
- Keď bol koláč upečený nechali sme ho trošku vychladnúť, potom sme ho prevrátili do nového pekáča, stiahli sme papier na pečenie a nechali sme ho úplne vychladiť...
- A finišovali sme roztrením plnky...
- ...a posypaním Grankom /alebo nastrúhanou čokoládou / čímkoľvek podľa chuti :) a baštíme, plus skúsime sa zastaviť skôr ako dojeme celý plech :D strašná dobrota, málinko pracnejšia ale stojí to zato!