Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Šťavnatý, jednoduchý a vhodný pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu vystelieme alobalom a potrieme maslom.
  2. Jablká očistíme a na hrubo nastrúhame na alobal. Posypeme škoricou a cukrom /môžeme aj vanilkou/.
  3. Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na jabĺčka a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút.
  4. Kokos /250 mililitrov!/ nasypeme do vyššej misky, zalejeme horúcou vodou a poriadne rozmixujeme ponorným mixérom. Dolejeme vodu do 600 ml, kokos necedíme!
  5. Do hrnca dáme upáliť 3 PL cukru na karamel. Kokosové mlieko zmiešame so zlatým klasom a za stáleho miešania vylememe na karamel. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
  6. Upečenú piškótu s jablkami necháme chvíľu vychladnúť.
  7. Pomocou tácky /dosky/ piškótu preklopíme a stiahneme alobal - jablká budú vrchná časť.
  8. Jablká potrieme kokosovým krémom.
  9. Ozdobíme čokoládovou polevou alebo nastrúhanou čokoládou a necháme stuhnúť asi 2 hodiny na chladnom mieste.