Obrátený jablčník s kokosovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Šťavnatý, jednoduchý a vhodný pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.
10 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Tortovú formu vystelieme alobalom a potrieme maslom.
- Jablká očistíme a na hrubo nastrúhame na alobal. Posypeme škoricou a cukrom /môžeme aj vanilkou/.
- Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, olej a múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na jabĺčka a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút.
- Kokos /250 mililitrov!/ nasypeme do vyššej misky, zalejeme horúcou vodou a poriadne rozmixujeme ponorným mixérom.
Dolejeme vodu do 600 ml, kokos necedíme!
- Do hrnca dáme upáliť 3 PL cukru na karamel. Kokosové mlieko zmiešame so zlatým klasom a za stáleho miešania vylememe na karamel. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania necháme trochu vychladnúť.
- Upečenú piškótu s jablkami necháme chvíľu vychladnúť.
- Pomocou tácky /dosky/ piškótu preklopíme a stiahneme alobal - jablká budú vrchná časť.
- Jablká potrieme kokosovým krémom.
- Ozdobíme čokoládovou polevou alebo nastrúhanou čokoládou a necháme stuhnúť asi 2 hodiny na chladnom mieste.