Obrátené rezne (fotorecept)

Autor receptu: emmatessdad

Tieto rezníčky milujem od detstva. Mamka ich robila z hovädziny. Ja zasa z karé alebo z kuraciny. Sú šťavnaté, mäkké a voňavé. Určite ich robievate, aký je ich originál názov? Bačovské? Či?

10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vykostené karé si nakrájame na rezníčky. Ja som mala 10 rezňov z 1/2 kila mäsa. Ten jeden neni vidno :-(.
  2. Na každý rezeň dáme trošku horčice, kečupu, osolíme a okoreníme. Všetky tieto príchute pekne rukami upatláme na mäse.
  3. Takto upatlané rezne obalíte v strúhanke, lepšie povedané tú strúhanku do rezňa vtlčte. Ja som dala strúhanku na potravinovú fóliu, na strúhanku položila rezeň, zakryla druhou fóliou a rukou som strúhanku poriadne vtĺkla do mäsa. Ale robievam to aj v sáčku.
  4. Rezne obalíme vo vyšľahaných vajciach a prudko opečieme na panvici.
  5. Po rýchlom opražení ich naukladáme do zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, pridáme masox, maslo, vegetu ... podľa chuti dochutíme. Necháme v trúbe aj hodinu do mäkka podusiť.
  6. My k tomu jeme výlučne zemiakové pyré, ako hovorí môj muž "puréééé" a mrkvový sladký šalát (nastrúhaná mrkva - cukor - citrón - voda). No a tu už som od hladu zabudla zapnúť blesk. Dobrú chuť gazdinky.