Obrátené rezne (fotorecept)
Autor receptu: emmatessdad
Tieto rezníčky milujem od detstva. Mamka ich robila z hovädziny. Ja zasa z karé alebo z kuraciny. Sú šťavnaté, mäkké a voňavé. Určite ich robievate, aký je ich originál názov? Bačovské? Či?
10 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Vykostené karé si nakrájame na rezníčky. Ja som mala 10 rezňov z 1/2 kila mäsa. Ten jeden neni vidno :-(.
- Na každý rezeň dáme trošku horčice, kečupu, osolíme a okoreníme. Všetky tieto príchute pekne rukami upatláme na mäse.
- Takto upatlané rezne obalíte v strúhanke, lepšie povedané tú strúhanku do rezňa vtlčte. Ja som dala strúhanku na potravinovú fóliu, na strúhanku položila rezeň, zakryla druhou fóliou a rukou som strúhanku poriadne vtĺkla do mäsa. Ale robievam to aj v sáčku.
- Rezne obalíme vo vyšľahaných vajciach a prudko opečieme na panvici.
- Po rýchlom opražení ich naukladáme do zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, pridáme masox, maslo, vegetu ... podľa chuti dochutíme.
Necháme v trúbe aj hodinu do mäkka podusiť.
- My k tomu jeme výlučne zemiakové pyré, ako hovorí môj muž "puréééé" a mrkvový sladký šalát (nastrúhaná mrkva - cukor - citrón - voda). No a tu už som od hladu zabudla zapnúť blesk.
Dobrú chuť gazdinky.