Oblíž prst - celiatický (fotorecept)
Autor receptu: janka81
Je to môj obľúbený koláčik a keďže som celiatička, tak som ho pripravila s bezlepkovými surovinami.
36 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- pripravíme ingrediencie na pečenie
- začneme robiť cesto tak,že si vyšľaháme bielky s cukrom
- do vyšľahaného snehu pridáme žĺtka,múky zmiešané s práškom do pečiva a kakaom a vymixujeme hladké cesto
- cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170stupňov na multifunkčný program na 25 minút
- zakiaľ sa nám pečie cesto pripravíme si plnku z mlieka ,žĺtkov,zlatého klasu,cukru a vanilkového cukru,uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť
- do rozmixovaného masla a palmarínu pridávame pomaly po trochách vychladnutý puding a vyšlaháme do peny
- hotový krém rovnomerne natrieme na vychladnuté cesto
- bielky dáme do hrnca nad paru a prisypeme kryštálový cukor a vanilkový
- vyšľaháme na hustý sneh
- sneh nanesieme na plnku
- rozotrieme a povrch ozdobíme vlnkami
- ozdobíme nastrúhanou čokoládou
- nakrájame na porcie a môžeme ochutnávať !