Rybí šalát
Oblečený sleď
Autor receptu: gurman01
селедка под шубой, v preklade sleď
pod kožuchom, je ukrajinsko-ruský
vrstvený šalát. Pripravuje sa na
Silvestra, Nový
rok, oslavy narodenín...
Postup
- Zemiaky, mrkvu uvaríme v šupke, uvaríme cviklu aj vajíčka natvrdo a necháme vychladnúť Potom všetko zvlášť postrúhame.
- Solenú rybu nakrájame na malé kocky. Pripravíme si misu alebo hlbšiu dózu, na spodok dáme polovicu nastrúhaných zemiakov, na zemiaky navrstvíme nakrajanu rybu, prikryjeme druhou vrstvou zemiakov a potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhané jablko, jablká potrieme majonezou, na to navrstvíme postrúhanú mrkvu, na mrkvu zase majonezu a nakonec postrúhanú cviklu ktorú tiež potrieme majonezou a na vrch ozdobíme postrúhaným vajcom a čerstvou petržlenovou vňatou