Nutellová ruža

Autor receptu: babav

Tento recept ma lákal už dlho pre zaujimavé formovanie cesta. Nie je na Vareche prvý ani odkopirovaný. Použila som v ňom vlastný, dlhy m používaním overený recept na cesto .

16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka.
  2. Z uvedených surovín som vymiesila cesto. Múku som preosiala s práškovým cukrom a soľou do misky. Vo vlažnom mlieku som rozpustila vanilkový cukor, pridala droždie. Keď narástlo vyliala som tekutinu do múky spolu so žĺtkami, kôrou z citróna a rozpusteným maslom. Rukou som vymiesila cesto.
  3. Kyslo mi zhruba 1 hodinu. Vykysnuté cesto som rozdelilla na 4 rovnaké bochníky.
  4. Prvý bochník som rozgúľala na papieri na pečenie a tanierom označila veľkosť kruhu.
  5. Natrela som ho nutellou
  6. ...a presunula na okrúhly plech, na ktorom sa bude koláč piecť.
  7. Pokračovala som ukladaním 3 dalších kruhov cesta striedavo s plnkou.
  8. Cesto vyčnievajúce z kruhu som pomocou taniera a noža vyrovnala.
  9. Označila som stred ruže, ktorý musí ostať neprekrojený.
  10. Potom som ho rozkrájala, najskôr na 4 diely
  11. a pokračovala až na 16 dielov.
  12. Každé 2 susediace trojuholníky som otočila a zavinula smerom od seba, konce podložila.
  13. Hotovo...len keby moja kamera lepšie poslúchala,a by bol obrázok ostrejší.
  14. Ružu som nechala ešte 20 minút podkysnúť a potom piekla v rúre 30 minút na160 stupňoch C.
  15. Upečená a pocukrovaná ruža.
  16. Hotova na maškrtenie.
  17. Ešte pre pekný pohľad, moja obľúbená živá kvetinka.