Nutellová ruža
Autor receptu: babav
Tento recept ma lákal už dlho pre zaujimavé formovanie cesta.
Nie je na Vareche prvý ani odkopirovaný. Použila som v ňom
vlastný, dlhy m používaním overený recept na cesto .
16 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Plnka.
- Z uvedených surovín som vymiesila cesto. Múku som preosiala s práškovým
cukrom a soľou do misky. Vo vlažnom mlieku som rozpustila vanilkový cukor,
pridala droždie. Keď narástlo vyliala som tekutinu do múky spolu so žĺtkami,
kôrou z citróna a rozpusteným maslom. Rukou som vymiesila cesto.
- Kyslo mi zhruba 1 hodinu. Vykysnuté cesto som rozdelilla na 4 rovnaké bochníky.
- Prvý bochník som rozgúľala na papieri na pečenie a tanierom označila veľkosť kruhu.
- Natrela som ho nutellou
- ...a presunula na okrúhly plech, na ktorom sa bude koláč piecť.
- Pokračovala som ukladaním 3 dalších kruhov cesta striedavo s plnkou.
- Cesto vyčnievajúce z kruhu som pomocou taniera a noža vyrovnala.
- Označila som stred ruže, ktorý musí ostať neprekrojený.
- Potom som ho rozkrájala, najskôr na 4 diely
- a pokračovala až na 16 dielov.
- Každé 2 susediace trojuholníky som otočila
a zavinula smerom od seba, konce podložila.
- Hotovo...len keby moja kamera lepšie
poslúchala,a by bol obrázok ostrejší.
- Ružu som nechala ešte 20 minút podkysnúť a potom
piekla v rúre 30 minút na160 stupňoch C.
- Upečená a pocukrovaná ruža.
- Hotova na maškrtenie.
- Ešte pre pekný pohľad, moja obľúbená živá kvetinka.