Nonya kurča (fotorecept)
Autor receptu: 2010
V Singapoure a v okoli maju nazov Nonya ( Nyonya ) na jedla ktore su kombinacie -
manzelstvom rozlicnych kultur .Teraz vznikaju taketo jedla cestovanim a tiez sa volaju
fuzia..Takze marinovane grilovane kuracie prsia s pastou risso ( podobne tarhoni ) a
azijskym pestom.
Vlastny vytvor.
4 porcie |
25 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pesto je velmi casto pouzivane v Talianskej kuchyni z cerstvych byliniek ako bazalka a piniovych semienok a olivoveho oleja .Toto je moja juho- azijska verzia "pesta ".Zeleninu a bylinky a kesu oriesky nakrajame na drobno a dame do misky.
- Ja som pouzil klasicku metodu v maziary ,dovodom je ze mam radsej strukturu nez rozmixovanu kasu ale komu sa nechce tak si to da priamo do mixera.
- Kuracie prsia nakrajame na vacsie kusky obalime trochu maizenou dame marinovat do marinady zo sojovej omacky , ryzoveho octu a cesnaku , trosky sezamoveho oleja... min. 15 minut.
Medzi tym si rozohrejeme grilovaciu platnu , ktroru trochu poolejujeme a dame prsia grilovat.Ponatierame zvysnou marinadou.
- Maso otocime , na druhu stranu ( trva to tak cca 5 minut na kazdej strane ) potreme marinadou a ugrilujeme do zlatista.
- Pasta risso cestvina podobna nasej tarhoni ale ma tvar ryze, uvarime podla navodu a zlejeme vodu, odstavime na stranu.V hlbsom pekaci rozohrejeme trosku oleja a pridame pesto ktore som cca 2-3 minuty poriadne prehrial a premiesal. Do pesta som pridal uvarenu pastu risso a este raz poriadne premiesal a ochutil podla potreby.
- Ja si neodpustim extra cerstve chilly papricky zo zahrady plus som pocul ze spaluju extra kalorie a maju vela liecivych ucinkov.