Nonya kurča (fotorecept)

Autor receptu: 2010

V Singapoure a v okoli maju nazov Nonya ( Nyonya ) na jedla ktore su kombinacie - manzelstvom rozlicnych kultur .Teraz vznikaju taketo jedla cestovanim a tiez sa volaju fuzia..Takze marinovane grilovane kuracie prsia s pastou risso ( podobne tarhoni ) a azijskym pestom. Vlastny vytvor.

4
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pesto je velmi casto pouzivane v Talianskej kuchyni z cerstvych byliniek ako bazalka a piniovych semienok a olivoveho oleja .Toto je moja juho- azijska verzia "pesta ".Zeleninu a bylinky a kesu oriesky nakrajame na drobno a dame do misky.
  2. Ja som pouzil klasicku metodu v maziary ,dovodom je ze mam radsej strukturu nez rozmixovanu kasu ale komu sa nechce tak si to da priamo do mixera.
  3. Kuracie prsia nakrajame na vacsie kusky obalime trochu maizenou dame marinovat do marinady zo sojovej omacky , ryzoveho octu a cesnaku , trosky sezamoveho oleja... min. 15 minut. Medzi tym si rozohrejeme grilovaciu platnu , ktroru trochu poolejujeme a dame prsia grilovat.Ponatierame zvysnou marinadou.
  4. Maso otocime , na druhu stranu ( trva to tak cca 5 minut na kazdej strane ) potreme marinadou a ugrilujeme do zlatista.
  5. Pasta risso cestvina podobna nasej tarhoni ale ma tvar ryze, uvarime podla navodu a zlejeme vodu, odstavime na stranu.V hlbsom pekaci rozohrejeme trosku oleja a pridame pesto ktore som cca 2-3 minuty poriadne prehrial a premiesal. Do pesta som pridal uvarenu pastu risso a este raz poriadne premiesal a ochutil podla potreby.
  6. Ja si neodpustim extra cerstve chilly papricky zo zahrady plus som pocul ze spaluju extra kalorie a maju vela liecivych ucinkov.