Kakaový zákusok
Nigerova kocka (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Prečo Nigerova ? To ani sama
neviem. Recept mám od svokry,
no nikdy som sa jej na to
neopýtala. Nigerova kocka je
koláčom detstva môjho manžela,
moja mamka a babka často piekli
bublabinu či koláč na kyslom
mlieku. Tak
som konečne poslúchla manžela,
ktorý ma už pár mesiacov
upozorňuje na tento koláč, ktorý
som naposledy piekla pred
mnohými rokmi.
Tak, upiekla som :-)
Postup
- Do misy dáme žĺtky, práškový cukor, zmäknuté maslo, kakao a dôkladne vymiešame.
- Pridáme mlieko, orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom a mixérom dôkladne vyšľaháme.
- Plech s rozmermi 23 x 38 cm vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Pečieme 25 minút na 190° C.
- Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov. Do bielkov dáme štipku soli, vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor neroztopí
- Po upečení koláč ešte horúci potrieme tenkou lekváru a rozotrieme sneh. Dáme zapiecť ešte na cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí krájame na kocky :-)