Kakaový zákusok

Nigerova kocka (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Prečo Nigerova ? To ani sama neviem. Recept mám od svokry, no nikdy som sa jej na to neopýtala. Nigerova kocka je koláčom detstva môjho manžela, moja mamka a babka často piekli bublabinu či koláč na kyslom mlieku. Tak som konečne poslúchla manžela, ktorý ma už pár mesiacov upozorňuje na tento koláč, ktorý som naposledy piekla pred mnohými rokmi. Tak, upiekla som :-)

25+10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme žĺtky, práškový cukor, zmäknuté maslo, kakao a dôkladne vymiešame.
  2. Pridáme mlieko, orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom a mixérom dôkladne vyšľaháme.
  3. Plech s rozmermi 23 x 38 cm vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme cesto. Pečieme 25 minút na 190° C.
  4. Medzitým vyšľaháme sneh z bielkov. Do bielkov dáme štipku soli, vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor neroztopí
  5. Po upečení koláč ešte horúci potrieme tenkou lekváru a rozotrieme sneh. Dáme zapiecť ešte na cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí krájame na kocky :-)