Nigerijský šalát

Autor receptu: 2010

Pred par dnami tu bol novy recept- Splynutie chuti ( ktory obsahoval viacej ingrediencii ako je zvykom) . Tu je Nigerijska salatova klasika ako sa robi v afrike, hlavne nesmie chybat paradajova fazula ( baked beans) http://www.nigerianfoodtv.com/2014/05/nigerian-salad.html

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dame si varit zemiaky v supke. Pred koncom pridame na 8 minut vajicka ktore uvarime na tvrdo. Mladu mrkvu umyjeme oskrabeme a nastruhame ( dame na nu citronovu stavu aby nam nezcernela) Kapustu nastruhame alebo nakrajame na tenko. Uhorku osupeme a rozkrojime po dlzke a vyberieme semienka a pokrajame na kocky. Paradajky nakrajame na kocky ( dakde vyberaju semienka) salatove listy umyjeme a natrhame - na drobne kusky mrazeny hrasok alebo konzervovany zleje a pridame tak za hrst tak isto kukuricu ja som dal povarit na chvilu mladu ale da sa pouzit aj z konzervy.
  2. Uvarene ochladene zemiaky osupeme a nakrajame na kocky. Vsetku zeleninu zmiesame, ochutenie je tradicne Nigerijske ale pre nas nezvykle. Pridame konzervu paradajkovej fazule - ako Heinz baked beans a anglicku klasicku omacku Heinz Salad Cream ked nemame pridame majonezu podla chute. Nakoniec prizdobime na tenko nakrajanym vajickom. Tradicne sa serviruje s jollof rice.