Nigerijský šalát
Autor receptu: 2010
Pred par dnami tu bol novy recept- Splynutie chuti ( ktory obsahoval viacej ingrediencii ako je zvykom) . Tu je Nigerijska salatova klasika ako sa robi v afrike, hlavne nesmie chybat paradajova fazula ( baked beans)
http://www.nigerianfoodtv.com/2014/05/nigerian-salad.html
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dame si varit zemiaky v supke.
Pred koncom pridame na 8 minut vajicka ktore uvarime na tvrdo.
Mladu mrkvu umyjeme oskrabeme a nastruhame ( dame na nu citronovu stavu aby nam nezcernela)
Kapustu nastruhame alebo nakrajame na tenko.
Uhorku osupeme a rozkrojime po dlzke a vyberieme semienka a pokrajame na kocky.
Paradajky nakrajame na kocky ( dakde vyberaju semienka)
salatove listy umyjeme a natrhame - na drobne kusky
mrazeny hrasok alebo konzervovany zleje a pridame tak za hrst tak isto kukuricu ja som dal povarit na chvilu mladu ale da sa pouzit aj z konzervy.
- Uvarene ochladene zemiaky osupeme a nakrajame na kocky.
Vsetku zeleninu zmiesame, ochutenie je tradicne Nigerijske ale pre nas nezvykle.
Pridame konzervu paradajkovej fazule - ako Heinz baked beans a anglicku klasicku omacku Heinz Salad Cream ked nemame pridame majonezu podla chute.
Nakoniec prizdobime na tenko nakrajanym vajickom.
Tradicne sa serviruje s jollof rice.