Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Zo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú zimu . Preto som sa rozhodla , že ju dám do soli .Pridáva sa do uvarených polievok . Výhodou je , že sa nemusí sterilizovať . Soľ ju konzervuje .

Suroviny

Postup

  1. Z varenia mi zostalo toľkoto petržlenovej
  2. a zelerovej vňati. Hoci som dnes robila paradajkový pretlak a najradšej by som si išla sadnúť k televízoru , premohla som sa .Vňaťky som umyla , nechala uschnúť.Odvážila som si po 100 g petržlenovej a zelerovej vňaťky,cesnaku a feferóniek a 100 g soli .
  3. Zo záhrady som priniesla viac feferóniek ako som potrebovala . Zvyšok uložím do mrazničky na zimu.
  4. Ešte očistím cesnak.
  5. Suroviny v mixéri po malých množstvách mixujem . Nakoniec zmiešam so soľou . Naplním čisté poháre zavriem a je hotovo.