Nesterilizovaná prísada do polievky (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Zo záhrady som si priniesla na varenie zeler , mrkvu a petržlen , kaleráb .Vňať zo
zeleru a petržlenu už mám sušenú na celú zimu . Preto som sa rozhodla , že ju dám
do
soli .Pridáva sa do uvarených polievok . Výhodou je , že sa nemusí sterilizovať . Soľ ju
konzervuje .
Postup
- Z varenia mi zostalo toľkoto petržlenovej
- a zelerovej vňati. Hoci som dnes robila paradajkový pretlak a najradšej by som si išla sadnúť k televízoru , premohla som sa .Vňaťky som umyla , nechala uschnúť.Odvážila som si po 100 g petržlenovej a zelerovej vňaťky,cesnaku a feferóniek a 100 g soli .
- Zo záhrady som priniesla viac feferóniek ako som potrebovala . Zvyšok uložím do mrazničky na zimu.
- Ešte očistím cesnak.
- Suroviny v mixéri po malých množstvách mixujem . Nakoniec zmiešam so soľou . Naplním čisté poháre zavriem a je hotovo.