Nepečený čokoládový zákusok

Nepečený čokoládový cheesecake

Autor receptu: macka78

Tento nepečený koláč, patrí medzi náš najobľúbenejší...

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Datle odkôstkujeme a zalejeme horúcou vodou, tak aby boli akurát všetky zaliate (túto vodu neskôr použijeme) a necháme pol hodinku odležať. Medzitým si rozmixujeme müsli, kokos a pridáme datle aj s vodou. Celé to poriadne premiešame. Cesto dáme do tortovej formy (24 cm) a pekne uhladíme. Dáme zachladiť.
  2. Krém: Čokoládu dáme roztopiť nad paru, necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Tvaroh spolu so smotanou zmiešame dokopy a pridáme vychladnutú čokoládu. Zľahka premiešame. Vytiahneme korpus, na ktorý dáme nakrájané banány a tvarohový krém... Dáme opäť do chladničky.
  3. Ganache: V malom hrnci zohrejeme smotanu spolu s maslom, ktorú odstavíme ako náhle vidíme malé bublinky. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Chvíľu počkáme a celú zmes miešame do hladkého krému. V tekutej forme vylejeme na cheesecake a necháme chladiť aspoň 3 hodiny. Ja nechávam cez noc.