Ríbezľový cheesecake

Nepečený cheesecake s ríbezľami

Autor receptu: redakcia

Ríbezle na ozdobu sme ulovili v záhradke. Ale fantázii sa medze nekladú. Vyskúšajte napríklad maliny, černice, čučoriedky alebo pokojne aj exotické mango.

12
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme práškovým cukrom. Sušienky spolu s orieškami rozmixujeme. Pridáme nakrájané zmäknuté maslo a spracujeme na pevnú hmotu. Rozprestrieme ju na dno formy, lyžicou utlačíme a uhladíme.
  2. Smotanový syr zmiešame s tvarohom a polovicou cukru. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať. Zvyšný cukor so žĺtkami a dreňou vyškrabanou z vanilkového struku vyšľaháme v miske nad horúcim vodným kúpeľom do hustej peny. Odstavíme a primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Potom túto zmes vmiešame do syra s tvarohom. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Plnku vlejeme do formy s korpusom a necháme v chlade tuhnúť najmenej 3 hodiny.
  3. Očistené ríbezle s cukrom v hrnci zalejeme polovicou vody. Na miernom ohni varíme domäkka asi 10 – 15 minút, prepasírujeme a dáme opäť variť. V zvyšnej vode rozmiešame škrob, vlejeme do vriacej omáčky a 2 minúty povaríme. Potom vmiešame med, necháme vychladnúť a servírujeme ku koláču.