Nepečený černicový zákusok
Nepečený černicový zákusok
Autor receptu: siuuu
Bez múky, s minimom cukru. Práve začali dozrievať černice, ktoré ako jedny z mála prežili chladný začiatok roka, tak som z prvej
oberačky pripravila tento nepečený osviežujúci koláčik, ktorý sa akurát hodí k aktuálnym horúcim dňom.
10-12 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Na korpus zmiešame všetky suroviny a rovnomerne utlačíme na dno formy, ktoré sme vystlali papierom na pečenie a dáme stuhnúť do mrazničky na cca 20-30 minút.
- Na krém zmiešame syr (ja som tentoraz použila kombináciu mascarpone a neochutená Lučina), jogurt, cukor, prepasírované černice (ak vám nevadia zrnká, stačí aj popučiť) a želatínu pripravenú podľa návodu. Krém rozotrieme na stuhnutý korpus a dáme zatuhnúť do chladničky.
- Želé: Černice na želé rozmixujeme s trochou vody, prepasírujeme, doplníme vodou do 500 ml a spolu s práškovou želatínou pripravíme podľa návodu - necháme čiastočne vychladnúť.
- Na krém rozložíme černice. Keď začína želé hustnúť, vylejeme ho na koláč. Necháme stuhnúť a podávame.