Nedeľné kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Sú šťavnaté a chuťovo výborné.Možno ich robievate v iných obmenách.Doplnila som ich čerstvými bylinkami a zapáčil sa tak,že sa u nás udomácnil povyše 10 rokov...čerstvé bylinky si môžete namiešať podľa vlastnej chuti a fantázie.Vychádzam z toho,čo mi rastie na balkone..:-)
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia pokrájame na tenké plátky,ktoré rukou trošku roztlačíme.
- Posekáme si bylinky.
- Z uvedených surovín a byliniek si pripravíme marinádu,namočíme mäso do nej a necháme cez noc v chladničke odležať.Kto sa silou mocou ponáhľa,čas marinovania skráti,ale malo by tam byť aspoň 1/2 hodinky.
- Na druhý deň položíme plátok mäsa do horúceho oleja a po vrchu ešte potrieme marinádou,opečieme z obidvoch strán na vyššej teplote.Mala som indukciu na stupni 8.Nie veľmi dlho,2-3 minútky z každej strany,aby chytili chrumkavú kôrku,vtedy sú šťavnaté.
- Hotové rezníky.
- Ja som podávala s ryžou miešanou s pohánkou a zeleninkou.