Nedeľné kuracie prsia (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Sú šťavnaté a chuťovo výborné.Možno ich robievate v iných obmenách.Doplnila som ich čerstvými bylinkami a zapáčil sa tak,že sa u nás udomácnil povyše 10 rokov...čerstvé bylinky si môžete namiešať podľa vlastnej chuti a fantázie.Vychádzam z toho,čo mi rastie na balkone..:-)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia pokrájame na tenké plátky,ktoré rukou trošku roztlačíme.
  2. Posekáme si bylinky.
  3. Z uvedených surovín a byliniek si pripravíme marinádu,namočíme mäso do nej a necháme cez noc v chladničke odležať.Kto sa silou mocou ponáhľa,čas marinovania skráti,ale malo by tam byť aspoň 1/2 hodinky.
  4. Na druhý deň položíme plátok mäsa do horúceho oleja a po vrchu ešte potrieme marinádou,opečieme z obidvoch strán na vyššej teplote.Mala som indukciu na stupni 8.Nie veľmi dlho,2-3 minútky z každej strany,aby chytili chrumkavú kôrku,vtedy sú šťavnaté.
  5. Hotové rezníky.
  6. Ja som podávala s ryžou miešanou s pohánkou a zeleninkou.