Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: remi
Recept pochádza z mojej kuchyne, kde sa spojili ingrediencie, ktoré mám rád :-)
Keďže nie som vinár, nechal som si poradiť od odborníka, k tomuto jedlu doporučuje Portské rubínové, alebo Madeiru.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si:
šampiňóny, červenú cibuľku na drobno
Plátky slaniny a zelenú papriku na dlhšie slíže
bravčovinu na cca 1-1,5 cm plátky
jarnú cibuľku na kolieska, a môžme začať.
- V hrnci, ja používam hlbokú panvicu si roztopíme v oleji maslo.
Keď sa začne peniť, pridáme na kocky pokrájané mäso a prudko opražíme asi 3 minútky, kým sa nezačne sfarbovať do hneda.
Následne ho vyberieme dierkovanou naberačkou ( ideálne odložiť do kovového sitka - namiesto osušenia na papierových obrúskov) a necháme v teple.
- Na panvicu dáme cibuľu, jarnú cibuľku, papriku a slaninu a pražíme asi ďaľšie 3 minúty.
Do zmesi pridáme mletú papriku a múku a pražíme asi 1-2 minúty za stáleho miešania.
Zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, šťavu s 1/2 citróna a pomaly varíme asi 2 až 3 minúty.
Na panvicu vrátime mäso, dáme cesnak a veľmi pomaly dusíme domäkka asi 20 minút.
- Do zmesi následne vmiešame smotanu, osolíme a okoreníme a len zľahka prehrejeme.
Ideálna príloha je ryža, a nejaká tá zeleninová ozdoba na tanier.
Chcel som potešiť ženu, tak som "vyzdobil", a potešilo :-)
(strúhaná uhorka, cherry, červená cibuľka)
- Dobrú chuť!!!