Nedeľná variácia - bravčovina so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: remi

Recept pochádza z mojej kuchyne, kde sa spojili ingrediencie, ktoré mám rád :-) Keďže nie som vinár, nechal som si poradiť od odborníka, k tomuto jedlu doporučuje Portské rubínové, alebo Madeiru.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si: šampiňóny, červenú cibuľku na drobno Plátky slaniny a zelenú papriku na dlhšie slíže bravčovinu na cca 1-1,5 cm plátky jarnú cibuľku na kolieska, a môžme začať.
  2. V hrnci, ja používam hlbokú panvicu si roztopíme v oleji maslo. Keď sa začne peniť, pridáme na kocky pokrájané mäso a prudko opražíme asi 3 minútky, kým sa nezačne sfarbovať do hneda. Následne ho vyberieme dierkovanou naberačkou ( ideálne odložiť do kovového sitka - namiesto osušenia na papierových obrúskov) a necháme v teple.
  3. Na panvicu dáme cibuľu, jarnú cibuľku, papriku a slaninu a pražíme asi ďaľšie 3 minúty. Do zmesi pridáme mletú papriku a múku a pražíme asi 1-2 minúty za stáleho miešania. Zalejeme vývarom, pridáme šampiňóny, šťavu s 1/2 citróna a pomaly varíme asi 2 až 3 minúty. Na panvicu vrátime mäso, dáme cesnak a veľmi pomaly dusíme domäkka asi 20 minút.
  4. Do zmesi následne vmiešame smotanu, osolíme a okoreníme a len zľahka prehrejeme. Ideálna príloha je ryža, a nejaká tá zeleninová ozdoba na tanier. Chcel som potešiť ženu, tak som "vyzdobil", a potešilo :-) (strúhaná uhorka, cherry, červená cibuľka)
  5. Dobrú chuť!!!