Neapolské palacinky (Neapolitan crepes) (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Či ich robia v Neapoli nezaručím,dosť možne,že o nich ešte nechyrovali a ak áno,tak sa poteším:-) idálne letné dovolenkové jedlo,nie náročné na čas a veľmi chutné...

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 1 hrncek=250ml Vsetky suroviny urcene na palacinkove cesto spolu vymiesame,vypracujeme na 1 hodinku nechame odstat.
  2. Upecieme palacinky,odlozime na teple miesto,davam do rury:-)
  3. Na rozohriatu panvicku nalejeme oliv.olej.Pridame cibulku,osmahneme do zlata.Prisupneme paradajku,baklazany a olivy.Posolime,okorenime.Podusime 15-20 minut pokial rajcina a baklazany nezmaknu.Odstavime,nechame trosku prechladnut az nie je horuce...
  4. Na palacinku polozime zeleninkovu zmes a posypeme mozzarellou pokrajanou na kocky..
  5. Zlozime na polovicu a este raz:-),podavame teple...a tu je povodny recept podla ktoreho som varila.