Nátierka z teľacej pečene

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava

Postup

  1. Na malom plameni veľmi pomaly skaramelizujeme pokrájanú červenú cibuľu, nemalo by to trvať menej ako 20 minút, aby nezhnedla a aby bola veľmi sladká.
  2. Na malé kocky nakrájanú pečeň na cibuli iba pár minút opražíme, inak stvrdne. Odstavíme z ohňa a pridáme posekanú šalviu. Až teraz posolíme a okoreníme.
  3. V malom hrnčeku zalejeme cesnak olivovým olejom a v peci 30 minút pečieme na 180 °C. Olej si odložíme na použitie pri inom varení. Cesnak posekáme a primiešame k pečeni.
  4. Hotovú nátierku naplníme do sklených pohárov a zalejeme roztopenou bravčovou masťou. Treba zabrániť prístupu vzduchu.