Nátierka z polievky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi nátierky, teraz som spravila nátierku zo zeleninky a z kuracieho mäska z
polievky, bola veľmi chutným spestrením na raňajky.
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
Postup- Do sekáčika som dala uvarené a vychladnuté natrhané kuracie mäsko z polievky,...
- ...mrkvu, petržlen, zelenú papriku, cibuľu,...
- ...petržlenovú vňať, kápiu, cesnak, paradajku,...
- ...zeleninku s mäskom som na jemno rozsekala, nie na hladkú kašu, sem - tam som nechala malé rustikálne kúsky surovín, nám to tak chutí,...
- ..pridala som vajcia uvarené na tvrdo, horčicu,...
- ...čerstvo mleté čierne korenie, soľ,...
- ...a všetko som ešte raz nechala rozsekať, nátierka bola hotová.
- Hotovú nátierku som vidličkou naniesla na krajce čerstvo upečeného domáceho chleba, podávala som na raňajky s horúcim čajom.
- pohľad zblízka: táto nátierka je veľmi chutná, výživná, pripravujem ju z uvareného kuracieho mäska a zeleninky v polievke, výhodou je, že netreba variť zeleninu zvlášť, základné suroviny sú už hotové, možno do nej pridať majonézu, mäkký syr, strúhaný syr, kyslú smotanu, je dobre roztierateľná, možno ju podávať s rôznou sezonnou zeleninou, pridať rôzne byliny a rôzne koreniť, dajú sa výhodne spotrebovať suroviny aj z inej mäsovej polievky podľa vlastného uváženia, je veľmi variabilná, rýchlo hotová a lacná, je dôkazom toho, že všetko sa dá chutne spracovať.
|