Nátierka z pečenej cvikly

Autor receptu: kukulienka71

Úplne jednoduchá príprava, obsah cenných látok, lahodná chuť a krásna farba. To sú jej pozitíva.

5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Surovú cviklu očistíme a pokrájame na kúsky, vložíme na plech vyložený pečiacim papierom a premiešame s olivovým olejom a soľou. Pridáme pár strúčikov cesnaku v šupke a korenie podľa ľubovôle, ja som použila rozmarín. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 30 minút.
  2. Po upečení odstránime rozmarín, cviklu preložíme do misky, pridáme cesnak vytlačený zo šupiek a ponorným mixérom rozmixujeme. Kto chce, môže upečenú a nerozmixovanú cviklu jesť aj ako teplý šalát, či prílohu. Nádherne vonia a chutí.
  3. Ja som ju pripravila na raňajky, natrela na chlebík, nadrobila na ňu syr a posypala cibuľkou.