Nátierka z pečenej cvikly
Autor receptu: kukulienka71
Úplne jednoduchá príprava, obsah cenných látok, lahodná chuť a krásna farba. To sú jej
pozitíva.
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Surovú cviklu očistíme a pokrájame na kúsky, vložíme na plech vyložený pečiacim papierom a premiešame s olivovým olejom a soľou. Pridáme pár strúčikov cesnaku v šupke a korenie podľa ľubovôle, ja som použila rozmarín. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 30 minút.
- Po upečení odstránime rozmarín, cviklu preložíme do misky, pridáme cesnak vytlačený zo šupiek a ponorným mixérom rozmixujeme. Kto chce, môže upečenú a nerozmixovanú cviklu jesť aj ako teplý šalát, či prílohu. Nádherne vonia a chutí.
- Ja som ju pripravila na raňajky, natrela na chlebík, nadrobila na ňu syr a posypala cibuľkou.