Nátierka a lá treska

Autor receptu: glosterka

Diétna nátierka pre všetkých, ktorí nemôžu cibuľu, koreniny a majonézu.

6-8
porcií
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filé a očistenú mrkvu uvaríme každé zvlášť do mäkka a necháme vychladnúť.
  2. Múku zalejeme vodou, premiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme ho vychladnúť.
  3. Bešamel dáme do malej misky a dobre v ňom vyšľaháme maslo. Pridáme vidličkou roztlačené filé a mrkvu. Premiešame.
  4. Masu ochutíme cukrom, soľou, horčicou, citrónovou šťavou a nakoniec zjemníme sójovým mliekom. Dobre vymiešame. Ak treba, nátierku si podľa chuti ešte dochutíme cukrom, soľou alebo horčicou.
  5. Podávame natreté na chlebe alebo pečive. Dobrú chuť. :-)