Nátierka a lá treska
Autor receptu: glosterka
Diétna nátierka pre všetkých, ktorí nemôžu cibuľu, koreniny a majonézu.
6-8 porcií |
5 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Filé a očistenú mrkvu uvaríme každé zvlášť do mäkka a necháme vychladnúť.
- Múku zalejeme vodou, premiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Necháme ho vychladnúť.
- Bešamel dáme do malej misky a dobre v ňom vyšľaháme maslo. Pridáme vidličkou roztlačené filé a mrkvu. Premiešame.
- Masu ochutíme cukrom, soľou, horčicou, citrónovou šťavou a nakoniec zjemníme sójovým mliekom. Dobre vymiešame. Ak treba, nátierku si podľa chuti ešte dochutíme cukrom, soľou alebo horčicou.
- Podávame natreté na chlebe alebo pečive. Dobrú chuť. :-)