Nastar - ananásové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: vavan

tieto ananásové sušienky sú jednými s populárnych v indonézii môžte ich nájsť pod názvom nastar,robia ich vo viacerých tvaroch a originál plnka má byť s čerstvého ananásu ja som použila kompótový mňa najviac upútal tento tvar,ktorý som vyskúšala aj keď to bola pre mňa psychoterapia:-) s tým mojim retro lisom výsledok stál zato a určite ich budem robiť častejšie

15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku:Ananás bez šťavy rozmixujeme na kašu.pridáme kyselinu citrónovú (skúšala som s citrónovou šťavou a bolo to riedke po stuhnutí preto som použila kyselinu citrónovú ) a varíme na miernom ohni za stáleho miešania až kým sa nám s neho neodparí všetká tekutina a ananás nezhustne
  2. nakoniec pridáme cukor mletú škoricu ešte trochu povaríme a vznikne nám taká hustejšia kaša necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 12 hodín
  3. tu je po vychladnutí
  4. Cesto: Maslo a práškový cukor spolu zmixujeme.Pridáme žĺtky dobre vymiešame a nakoniec ručne primiešame kukuričnú a hladkú múku.
  5. Vypracujeme hladké cesto.
  6. Z ananásovej plnky si vytvoríme valčeky ktorými budeme plniť cesto.Trochu cesta vložíme do lisu a vytláčame cez lis pásiky ktoré si skrátime na 6cm aby sme ich mali rovnaké ktoré naplníme ananásovou plnkou a prekyjeme zvrchu a spoj zahneme tam kde je plnka,tak dostaneme valček.
  7. Uložíme na papierom vystlaný plech. Pečieme pri teplote 180°C 15-18 minút.
  8. Dobrú chuť!