Mascarpone torta
Narodeninová torta s mascarpone krémom
Autor receptu: maminamicha
Jednoduchá torta, ktorú zvládne každý.
10 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si cesto. Všetky suroviny spolu zmiešame. Cesto odložíme na 1/2 hodinu do chladničky.
- Cesto vytiahneme z chladničky a rozdelíme na 4-6 častí, podľa toho aký tvar alebo aké číslo budeme robiť. Každú časť vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrojíme požadovaný tvar (číslo).
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180 °C dozlatista. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.
- Medzi tým si pripravíme plnku. Vyšľaháme šľahačku a postupne do šľahačky pridávame mascarpone a cukor. Odložíme do chladničky pokiaľ sa vychladia korpusy (čísla).
- Ozdobné cukrárske vrecko naplníme krémom a plníme jedno číslo za druhým :-)
- Krém dáme aj na vrch posledného korpusu a ozdobíme ovocím, kto má čo rád. Dáme do chladničky a na druhý deň sa môže papať.