Mascarpone torta
Narodeninová torta (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Rýchla a dobrá torta, ktorú rada pekávam. Robím ju vo forme s priemerom len 18 cm a to je pre nás ideálne.
20 minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny.
- Vajcia som si rozdelila na bielky a žĺtky. Bielky som vyšľahala do tuha, pridala cukor a znovu šľahala do tuha. Následne som pridávala po jednom žĺtka stále šľahala, prilievala vodu a olej. Keď bolo všetko dobre spojené pomaličky som pridávala múku.
- Cesto som preložila do okrúhlej formy s priemerom 18 cm a piekla na 180 stupňov asi 55-60 minút, ale každá si kontrolujte rúru, každá rúra inak pečie, vyskúšajte špajdľou či už je stred torty upečený ak áno môžete vybrať.
- Pokiaľ sa nám korpus pečie, pripravíme plnku. Mascarpone prešľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Prilejeme smotanu na šľahanie a šľaháme do tuha. Krém dáme do chladničky. Tu máme už korpus upečený, chladí sa.
- Korpus si rozrežeme na tri časti. Z plnky si odoberieme dva krát po päť polievkových lyžíc plnky, do ktorej nastrúhame čokoládu a plníme.
- Vrch a boky torty natrieme čistým krémom (bez čokolády) a tortu dáme do chladničky dobre stuhnúť. Najlepšie je robiť tortu deň vopred, aby cez noc dobre plnka stuhla.
- No a ozdobená na želanie takto.