Mascarpone torta

Narodeninová torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Rýchla a dobrá torta, ktorú rada pekávam. Robím ju vo forme s priemerom len 18 cm a to je pre nás ideálne.

20 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny.
  2. Vajcia som si rozdelila na bielky a žĺtky. Bielky som vyšľahala do tuha, pridala cukor a znovu šľahala do tuha. Následne som pridávala po jednom žĺtka stále šľahala, prilievala vodu a olej. Keď bolo všetko dobre spojené pomaličky som pridávala múku.
  3. Cesto som preložila do okrúhlej formy s priemerom 18 cm a piekla na 180 stupňov asi 55-60 minút, ale každá si kontrolujte rúru, každá rúra inak pečie, vyskúšajte špajdľou či už je stred torty upečený ak áno môžete vybrať.
  4. Pokiaľ sa nám korpus pečie, pripravíme plnku. Mascarpone prešľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Prilejeme smotanu na šľahanie a šľaháme do tuha. Krém dáme do chladničky. Tu máme už korpus upečený, chladí sa.
  5. Korpus si rozrežeme na tri časti. Z plnky si odoberieme dva krát po päť polievkových lyžíc plnky, do ktorej nastrúhame čokoládu a plníme.
  6. Vrch a boky torty natrieme čistým krémom (bez čokolády) a tortu dáme do chladničky dobre stuhnúť. Najlepšie je robiť tortu deň vopred, aby cez noc dobre plnka stuhla.
  7. No a ozdobená na želanie takto.