Namol kurča

Autor receptu: stefanm

Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo si dobré jedlo nepripomenúť??

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájene rožky mierne namočíme,vytlačíme a rozmiešame s jedným žltkom a opraženou vychladnutou nadrobno nakrájanou slaninou. Pridáme soľ,čierne korenie, roztlačrné kuracie pečienky a petržlenovú vňať s majoránom.Primiešame tuhý sneh z jedného bielka a podľa potreby pridáme strúhanku.Plnkou naplníme umyté kurča pod kožu k prsiam a zopneme aby plnka nevytekala.Kurča osolíme,podľa chuti okoreníme a potrieme olejom.Necháme aspoň pol hodiny postáť a potom ho nasunieme na otvorenú plechovku piva.Uložíme na plech,podlejeme vodou a trištvrte hodiny pečieme v rúre.Občas potierame výpekom.Raz,keď som ho piekol som zabudol pivo otvoriť a v rúre bola celkom dobra rana.Ale mäsko bolo aj tak šťavnaté a hlavne "iné".