Naložené masko podľa vlastnej chuti
Autor receptu: alencicka
budeme robiť nakladané rezne najlepšie z kuracích pŕs alebo z vykostených stehien. recept pochádza z hladných kuchárov, ktorý použili takmer všetko, čo všetko v kuchyni našli
4 porcie |
15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- do misky dáme vajíčka, horčicu (lyžicu), kečup (lyžicu), korenie podľa vlastnej chuti, a to napr. vegetu, kari, rascu, čierne korenie, provensálske, grilovacie.... všetko to pomiešame a do tohto pácu dáme kuracie rezne, alebo vykostené stehná, ktoré sme predtým obalili v hladkej múke. hladká múka je dôležitá preto, aby sa pác, nelepil na panvicu. po niekoľkých hodinách odstátia masko vypražíme na oleji, alebo masti.
- ako prílohu môžeme dať ryžu,opekané zemiaky, resp. hranolky. v prípade núdze a veľkého hladu stačí chlebík....
- ako aperitív môžeme naliať všetko, čo má aspoň minimum promile...