Nakladaný cesnak

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Olúpané strúčiky cesnaku dáme do čistých pohárov. Zmiešame olivový olej, slnečnicový olej a vetvičky rozmarínu a na jemné pásiky nakrájanú čerstvú čili papričku. Zahrejeme na 100°C.
  2. Týmto bylinkovým olejom zalejeme strúčiky cesnaku, dáme do fľaštičiek a dobre uzatvoríme. Necháme vychladnúť. Následne dáme do chladničky na 8–10 dní, potom ho už môžeme konzumovať. Po zmixovaní z neho máme úžasnú cesnakovú pastu.
  3. Takto naložený cesnak uskladňujeme na chladnom a tmavom mieste. Ak by doba uskladnenia prekročila 3 mesiace, treba uzatvorené fľaštičky sterilizovať. Naložený cesnak v oleji „zosklovatie“, strúčiky budú priesvitné, čo nie je chybou.