Nakladané vlašské orechy

Autor receptu: redakcia

10
porcií
14 dní minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pred začatím je dobré natiahnuť si gumové rukavice, aby neostali čierne ruky. Vidličkou narobíme do zelených orechov diery a na 14 dní ich ponoríme do čistej studenej vody, ktorú treba každý deň vymeniť.
  2. Z cukru, vody, škorice, klinčekov a pomarančovej kôry uvaríme sirup, do ktorého pridáme už teraz čierne orechy a varíme domäkka. Potom naložíme orechy do malých pohárov a zalejeme ich sirupom. Sterilizujeme 10 minút.
  3. Podávame k jedlám z diviny a k dezertom, predovšetkým k tým, kde sa používajú suroviny ako škorica, perníkové korenie, hruška a vanilka.