Hamburgerové žemle

Najlepšie hamburgerové žemle

Autor receptu: lea123321

U mňa top recept, sú mäkkučké, chutné

30 minút
príprava
30-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiesiť cesto, až kým sa neodlepuje od nádoby, poprášiť múkou a nechať kysnúť (kým zdvojnásobí objem). Cesto sa dá pripraviť aj bez sušeného mlieka, ale s ním sú žemle oveľa chutnejšie. Kvások vopred nerobím, len všetko dám do robota a miesim.
  2. Z vykysnutého cesta tvarujem malé guľky, rukami cesto akoby napínam (ako pri tvarovaní chleba, knedlíka), uložím na plech, potriem slanou vodou a posypem sezamom. Opäť nechám kysnúť, až kým minimálne nezdvojnásobia objem (sama som nečakala, že takto nakysnú, robila som malé guličky) a pečiem cca 40 minút na 180-200 °C.