Mučkalica
Autor receptu: vrbko1
Tento recept mám od mojej kamarátky profi kuchárky a zaujal ma úpravou mäsa aký sa v domácnosti málo používa. Pripravujem ho hosťom, ktorí obľubujú pikantné mäsové jedlá.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakájame na rezne, naklepeme a opečieme z oboch strán na suchej platni mala by to byť platňa ako sa používa k plynovému šporáku alebo na elektrickom.Opekáme do polo surova na horucej platni. asi 3 minúty. Mäso po opečení má také čierne bodky.
- Medzi tým osmažíme cibuľku do sklovita na oleji.
- Pridáme do cibuľky mäso pokrájané na rezance a prutko opečieme, pridáme lečo, kečup, soľ, korenie, papriku, a feferonky podľa chuti doporučujem ostré.
Zvlášť si pripravíme: 1/2 dcl. vody, 2 lyžičky maizeny a vitanu - polievkové korenie.
Po udusení mäsa sa pridáva do mäsa na zahustenie.
Podávame s chlebom alebo pripravíme jemné hrianky