Mrvenička s mliekom

Autor receptu: bedrunka

Je to veľmi rýchla a poješná polievka - zohreje aj zasýti. Neviem či sa varieva aj inde, ale moja mama ju varievala často, keď bolo treba zasýtiť hladné krky, alebo nevedela, že čo.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky a vajíčka urobiť tvrdšie cesto, namrviť alebo nastrúhať mrveničku a uvariť v osolenej vode. Ak nemáte čas, môžete použiť aj kúpenú mrveničku (250g)
  2. Keď je mrvenička mäkká, prilejte do nej sladké prevarené mlieko. Spolu nechajte prevrieť a odstaviť. Ak chcete hustejšiu dáte viac mrveničky, ak redšiu prilejete viac horúceho mlieka. Polievka musí byť biela. Možno ju ešte dosoliť alebo dosladiť cukrom. Vyskúšajte, možno ste už na ňu zabudli.