Mrkvový šalát s cesnakom

Autor receptu: 2010

Tento recept je klasifikovany ako historicky, ale ako taky ma to jeden hacik ze mrkva ako taka oranzova bola vyslachtena z divej mrkvy azijskej fialovej v 17 storoci. (Povrava sa preto je oranzova lebo to je narodna farba Holandska?). Takze pred tym vyzeral tento prastary francuzky recept ako prikladam z fialovej mrkvy "Carottes dorées à l’ail ".

10 minut minút
príprava
25 minut minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mladu mrkvu ocistime a nakrajame na 1 cm kusky. Cesnak ocistime a struciky rozkrojime na polky a vyberieme stred. Dame na panvicu dame rozohriat lyzicu olivoveho oleja pridame mrkvu a cesnak a pomaly prazime na nizsom plameni cca 15minut.
  2. Pridame na drobno nakrajany tymian a rozmarin. Posolime a okorenime podla chute prazime cca 15 min do makka. Podavame ako prilohu k masu.