Mrkvový koláč
Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu.
Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.
36 porcií |
30 minút príprava |
35-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).
- Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.
- Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.
- Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.
- Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.
- Upečený pokrájame a pocukrujeme.