Mrkvový koláč

Mrkvový linzer s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Linzeka, tak to je veľmi starý recept, ktorý azda každý obľubuje. Skúste aj takúto obmenu. Je to perfektný, chutný, vláčny zákusok. Je to pochúťka, aká sa len tak nevidí.

36
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovin vypracujeme cesto (keď nemám po ruke citrón, tak obyčajne použijem cukor s citrónovou kôrou).
  2. Na doske ho vypracujeme na hladko, zabalíme do mikroténu a odložíme do chladničky na 1 hod. Potom cesto rozdelíme na polovicu.
  3. Pripravíme si plnku. Do misky si dáme tvaroh, žĺtko a 3 PL pr. cukru, zamiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme 2 PL pr. cukru.
  4. Do vymiešaného tvarohu pridáme vyšľahané bielky, múku a kypriaci prášok a zamiešame.
  5. Každu polovicu cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na vymastený plech. Plnku vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme a na plnku uložíme druhu polovicu cesta a popicháme vidličkou. Dáme upiecť.
  6. Upečený pokrájame a pocukrujeme.