Mrkvovo-zázvorový krém

Autor receptu: skatulka

Vyskúšajte jednoduchú, jemne pikantnú, jarnú polievku s nádychom exotiky.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si orestujeme cibuľku a čerstvý zázvor nakrájaný na kocky.
  2. Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a pokračujeme v restovaní cca 10 min. Osolíme podľa chuti.
  3. Potom zalejeme vodo, prípadne vývarom a varíme asi 15 minút, kým mrkva nezmäkne.
  4. Pomixujeme ponorným mixérim krém. Kto má rád úplne hladký krém, môže ešte prepasírovať.
  5. Následne pridáme biely jogurt, kari a prípadne dochutíme soľou a ešte necháme prejsť varom.
  6. Servírujeme posypané nasucho opraženými slnečnicovými semienkami.