Mrkvovo-makové mafiny bez múky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Inšpirovala som sa na nete, našla som zdravý koláč z mrkvovej drte a maku, bez múky. Zvolila som ale mafiny, ozdobila som ich.
16 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny, mak som mala už zomletý s cukrom, inak sa dáva len čistý mak, ak by ste chceli mat mafiny úplne zdravšie.
- Mrkvu odšťavíme na odšťavovači, šťavu vypijeme, drť dáme do väčšej misky. Pridáme mletý mak.
- zmiešame.
- Banán rozpučíme vidličkou.
- Rozbijeme vajíčka...
- ...pridáme olej a med a elektrickým šľahačom vymiešame...
- ...neskôr pridáme rozpučený banán a znova dôkladne vyšľaháme.
- Vzniknutú hmotu vlejeme do misy s mrkvou a makom
- Premiešame, vznikne cesto.
- Na plech poukladáme papierová košíčky so srdiečkami, do ktorých lyžicou kladieme cesto.
- Dáme do rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť. Ak chceme na ne dať polevu. Ostatní môžu papať.
- Tu sú bez polevy, Sú neuveriteľne vlhké a zároveň vláčne.
- Pre tých, ktorí nezdravo mlsajú pridáme na vrch punčovú polevu podľa pokynov a balení. Ozdobíme srdiečkami z čokolády a cukru.