Mrkvovo-makové mafiny bez múky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Inšpirovala som sa na nete, našla som zdravý koláč z mrkvovej drte a maku, bez múky. Zvolila som ale mafiny, ozdobila som ich.

16
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny, mak som mala už zomletý s cukrom, inak sa dáva len čistý mak, ak by ste chceli mat mafiny úplne zdravšie.
  2. Mrkvu odšťavíme na odšťavovači, šťavu vypijeme, drť dáme do väčšej misky. Pridáme mletý mak.
  3. zmiešame.
  4. Banán rozpučíme vidličkou.
  5. Rozbijeme vajíčka...
  6. ...pridáme olej a med a elektrickým šľahačom vymiešame...
  7. ...neskôr pridáme rozpučený banán a znova dôkladne vyšľaháme.
  8. Vzniknutú hmotu vlejeme do misy s mrkvou a makom
  9. Premiešame, vznikne cesto.
  10. Na plech poukladáme papierová košíčky so srdiečkami, do ktorých lyžicou kladieme cesto.
  11. Dáme do rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť. Ak chceme na ne dať polevu. Ostatní môžu papať.
  12. Tu sú bez polevy, Sú neuveriteľne vlhké a zároveň vláčne.
  13. Pre tých, ktorí nezdravo mlsajú pridáme na vrch punčovú polevu podľa pokynov a balení. Ozdobíme srdiečkami z čokolády a cukru.