Mrkvová torta

Mrkvová torta s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
  2. Pridáme očistenú nastrúhanú mrkvu a jablká. Pomleté orechy zmiešame so škrobom a primiešame ich k žĺtkom s mrkvou a jablkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame múku.
  3. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme cesto a pečieme pri teplote 175 °C.
  4. Zo zafarbeného marcipánu vytvarujeme mrkvičky. Z práškového cukru, rumu a horúcej vody vymiešame hladkú polevu. Vychladnutú tortu potrieme polevou a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami.