Mrkvička na masle

Autor receptu: grg

...vhodná na rýchlu a zdravú večeru, alebo ako príloha. Recept vznikol za tmavého intrákového večera pri použití fantázie..;)

1
porcia
20 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme si očistenú mrkvu v slanej vode (ja som do nej pridala aj trošku rasce). Mrkvu môžme nakrájať ľubovoľne, varíme do polo-mäkka nech nie je príliš tvrdá, ani rozvarená, cca 2-5 min.
  2. Uvarenú mrkvu scedíme, na panvici si spražíme maslo, pridáme trochu na drobno nakrájanej cibuľky, tekvicové semiačka, rascu. Popražíme do sklovita, pridáme mrkvu a okoreníme.
  3. Môžme podávať :)...ja som použila rímsky šalát a celozrnný chlebík (no šalát bol trošku horkastý) tak môžme použiť aj iný, ale aj bez neho je to super:) Dobrú chuť!