Mrkva sterilizovaná na slano (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tak ako sterilizujem mrkvu,tak zaváram aj hrášok a zelenú fazuľku.Pri tomto spôsobe zavárania sa mi nestalo,aby sa mi pokazila.Takto zaváram mrkvu,ktorá je malá a nieje vhodná na uskladnenie.Túto mrkvu využívam do šalátov, k mäsku,alebo do polievok.

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu si očistím.
  2. Nakrájam na kocky-kolieska,
  3. a zalejem vodou,asi 2 cm nad mrkvu.Pridám soľ.Soli by malo byť toľko,aby voda bola slaná a nie presolená..Dám variť.Ked sa mrkva varí tak ochutnám vodu,ked je málo soli ,tak prisolím.Mrkva by sa mala variť do polomäkká.
  4. Ked je už uvarená,tak jú scedím,ale vodu nevylievam!!!Túto vodu nechám ešte raz prevariť a odstavím ju.Ked sú vo vode nejaké malé kúsky z mrkvy,tak sa usadia na dne.
  5. Zatiaľ mrkvu ponakládam do pripravených pohárov,
  6. ...a pozalievam prevarenou vodou.Ako vidite je pekná číra.Fľaše pozatváram a dám sterilizovať na 10 minút.