Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Autor receptu: redakcia
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty. Tento recept z nej pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
Postup
- Bryndzu rozpustíme v 50 ml teplej smotany, pridáme napučanú želatínu a dobre premiešame. Zvyšnú časť smotany vyšľaháme a vmiešame do schladenej bryndze. Dochutíme soľou a bielym korením.
- Vlejeme do foriem a necháme vychladnúť. Acidofilné mlieko rozmixujeme s kyslou smotanou, pečeným cesnakom, kôprom a uhorkami. Dochutíme soľou a bielym korením.
- Mousse vložíme do stredu taniera s uhorkovou polievkou. Nakoniec ozdobíme žeruchou a extra virgin olivovým olejom.