Grilovaná ryba so zemiakmi
Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Nové zemiaky varíme v osolenej
vode s feniklovou vňaťou. Medzitým
vykostíme morského vlka,
aby ostali filety. Fenikel nakrájajme
na menšie kusy a pridáme 3–4 strúčiky cesnaku. Potom pridáme olivový olej, maslo, soľ, korenie,
polovicu citróna a dáme piecť pri 170 °C.
- Maslo dáme do malej panvičky, nastrúhame citrónovú
kôru, vyžmýkame polovicu citróna a nasekanú
petržlenovú vňať a pri nízkej teplote prepečieme.
Uvarené zemiaky zlejeme z vody a pridáme mladý
hrášok, aby sa sparil.
- Do zemiakov pridáme upečený fenikel, na kolieska
nakrájanú reďkovku a citrónové maslo. Vytlačíme
šťavu z pečeného citróna a zľahka premiešame.
Filety z morského vlka osolíme, okoreníme a opečieme
alebo ugrilujeme. Na tanier uložíme zemiaky
s feniklom a na to poukladáme filety ugrilovaného
morského vlka. Prelejeme citrónovým maslom.
|