Morčacie stehno s tirolskými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nasolené morčacie stehná dáme do nádoby a zalejeme horúcim tukom (musia byť ponorené). Dáme do rúry na 140 stupňov na 2,5 hodiny.
  2. Očistenú cviklu nastrúhame na rezančeky a zľahka urestujeme s cibuľkou. Potom pridáme vývar, biely vínny ocot a dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme cukrom, zjemníme maslom a smotanou.
  3. Pripravíme si knedličky (pečivo, slaninka, cibuľa, vajce, petržlenová vňať). Suroviny nakrájame na menšie kocky, spolu s vajíčkom premiešame, dochutíme a vytvarujeme na stredne veľké guľôčky, ktoré varíme na pare 15 minút.
  4. Pred podávaním stehná poopekáme na panvičke do požadovanej farby a uložíme na cviklové ragú a tirolské knedličky.