Morčacie stehno s tirolskými knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
35 minút príprava |
130 minút tepelná úprava |
Postup- Nasolené morčacie stehná dáme do nádoby a zalejeme horúcim tukom (musia byť ponorené). Dáme
do rúry na 140 stupňov na 2,5 hodiny.
- Očistenú cviklu nastrúhame na rezančeky a zľahka urestujeme s cibuľkou. Potom pridáme vývar, biely vínny ocot a dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme cukrom, zjemníme maslom a smotanou.
- Pripravíme si knedličky (pečivo, slaninka, cibuľa, vajce, petržlenová vňať). Suroviny nakrájame na menšie kocky, spolu s vajíčkom premiešame, dochutíme a vytvarujeme na stredne veľké guľôčky, ktoré varíme na pare 15 minút.
- Pred podávaním stehná poopekáme na panvičke do požadovanej farby a uložíme na cviklové ragú a tirolské knedličky.
|