Morčacie stehná v alobale
Autor receptu: marekslay
Tento recept som si jednoducho vymyslel. Jednoduché, nič špeciálne. Mal som po ruke
morčacie stehná. Čo s tým?
60-80 minút príprava |
45-60 minút na 200 °C |
Postup
- Morčacie stehná umyjeme a na chvíľu odložíme.
- V nádobe si rozmixujeme asi 0,3 l domáceho leča. Pridáme pretlak asi 2 PL kremžskej horčice a pretlačený cesnak. Podľa chuti pridávame soľ, čili korenie a čierne korenie.
- Stehná položíme na pripravený alobal. Obsah nádoby vylejeme na stehná, na to položíme asi dve vetvičky čerstvého rozmarínu a zabalíme do alobalu. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Takto pečieme asi 45-60 minút. Po tomto čase alobal na vrchu otvoríme a zapneme si gril. Stehná môžeme ešte po vrchu posoliť a okoreniť podľa chuti. Pečieme do chrumkava.
- Takto pripravené stehná sa v alobale pekne udusia. Budú šťavnatejšie a koža získa inú kyslasto ostrejšiu chuť. Podávame s ryžou, k tej je vhodné ako deep pridať omáčku z alobalu.