Morčacie prsia plnené údenou šunkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tak som sa prehrabávala včera v mrazáku a objavila som tam veľkonočnú šunku, čo sme neminuli..a tak som dostala hneď nápad, čo s ňou..pokrájala som ju na kocky a naplnila ňou močracie prsia...a aká fajnotka.-)
10 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie prsia som umyla, osušila a postupom podrezávaním som sa snažila urobiť z nich šál..aj sa mi podaril dosť veľký, ale som ho pre istotu rozdelila na polovicu, aby sa mäso prepieklo..takže každý kus som naklepala cez fóliu...
- osolila, okorenila a natrela som ich paprikovou pomazánkou..
- pokrájala som údenú šunku na kocky, prošutto na tenké pásy a pripravila som plnku...do misy som dala pokrájanú šunku, našla som konček domáceho chlebíka, zúžitkovala som aj ten na kocky a pridala som pre pestrosť aj mrkvu z polievky, ktorá sa mi práve varila na sporáku..a pridala jedno vajce...trošku osolila a okorenila a dobre premiešala.
- na panvici som si urobila 2 omeletky z dvoch vajec...a položila som ich na paprikovú pomazánku...
- na omeletku som uložila domáce prošutto...
- a na prošutto som uložila plnku z údenej šunky...
- všetko spolu som zrolovala a previazala potravinárskym špagátom...trošku to vyzerá neohrabane a neodborne, ale pokúsila som sa špagátom spojiť hlavne tie miesta, ktoré boli nosným pilierom, aby to všetko držalo po kope../takže ma nevysmejte/
- na panvicu som dala rozohriať bravčovú masť a oba valčeky som opiekla zo všetkých strán...
- podliala som ich vývarom, zakryla pokrievkou a nechala podusiť...keďže som prsia ochutila z vnútra a podliala dochuteným vývarom, už som nič nepridávala...dusili sa 20min.
- po 20min. som roládky odkryla a nechala ešte chvíľu opiecť na výpeku....odstránila som špagát..
- vybrala som ich na dosku...nechala 15 min, odpočívať, aby šťava pri krájaní nevytiekla a potom som ich pokrájala na plátky..
- a uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..