Morčacie prsia plnené údenou šunkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tak som sa prehrabávala včera v mrazáku a objavila som tam veľkonočnú šunku, čo sme neminuli..a tak som dostala hneď nápad, čo s ňou..pokrájala som ju na kocky a naplnila ňou močracie prsia...a aká fajnotka.-)

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila a postupom podrezávaním som sa snažila urobiť z nich šál..aj sa mi podaril dosť veľký, ale som ho pre istotu rozdelila na polovicu, aby sa mäso prepieklo..takže každý kus som naklepala cez fóliu...
  2. osolila, okorenila a natrela som ich paprikovou pomazánkou..
  3. pokrájala som údenú šunku na kocky, prošutto na tenké pásy a pripravila som plnku...do misy som dala pokrájanú šunku, našla som konček domáceho chlebíka, zúžitkovala som aj ten na kocky a pridala som pre pestrosť aj mrkvu z polievky, ktorá sa mi práve varila na sporáku..a pridala jedno vajce...trošku osolila a okorenila a dobre premiešala.
  4. na panvici som si urobila 2 omeletky z dvoch vajec...a položila som ich na paprikovú pomazánku...
  5. na omeletku som uložila domáce prošutto...
  6. a na prošutto som uložila plnku z údenej šunky...
  7. všetko spolu som zrolovala a previazala potravinárskym špagátom...trošku to vyzerá neohrabane a neodborne, ale pokúsila som sa špagátom spojiť hlavne tie miesta, ktoré boli nosným pilierom, aby to všetko držalo po kope../takže ma nevysmejte/
  8. na panvicu som dala rozohriať bravčovú masť a oba valčeky som opiekla zo všetkých strán...
  9. podliala som ich vývarom, zakryla pokrievkou a nechala podusiť...keďže som prsia ochutila z vnútra a podliala dochuteným vývarom, už som nič nepridávala...dusili sa 20min.
  10. po 20min. som roládky odkryla a nechala ešte chvíľu opiecť na výpeku....odstránila som špagát..
  11. vybrala som ich na dosku...nechala 15 min, odpočívať, aby šťava pri krájaní nevytiekla a potom som ich pokrájala na plátky..
  12. a uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..