Moravský vrabec so špenátom a zemiakovými knedlami (fotorecept)
Autor receptu: vybusna
4 porcie |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup- Ked robim vrabca, tak si kupim bud velmi pekny bocik, alebo prerastene pliecko, alebo krkovicku. Teraz som dostala ukazkovy bocik. Kozu som narezala do kriza.
- Maso nakrajame na vacsie kusy
- Dve naozaj velke lyzice bravcovej masti rozohrejeme na hlbsej panvici a kusy masa dobre opekame zo vsetkych stran. Maso vyberieme vlozime do pekaca, osolime ho.
Cibulu nakrajame na hrubsie mesiaciky, dame na mast, osolime ju a porestujume.
Obielene struciky cesnaku, okrem dvoch pretlacime na maso a do pekaca prelejeme vypek a cibulu.
- Maso dame pod alobal a pecieme 60 minut. Tento cas je orientacny, ja som tentokrat musela piect 80 min. Po tejto dobe ak, je maso makke, dame dolu alobal a z vypecenej stavy povytiahneme tie casti masa, kde je koza. Zapekame kym nie je koza zapecena.
- Spenat urobime tak ako je kto zvyknuty. Ja pouzivam spenatovy pretlak v kockach, na hlbsiu panvicu nalejem cca 100 ml smotany a necham kocky rozpustit a prevriet. Na zaver prelisujem dva struciky cesnaku a osolim
- Zemiakove knedle si robim podla receptu Evky Hubovej a ona ma aj naucila robit knedliky ploske, za co jej dakujem. su fantasticke a recept je skvely.
- Povodne som si myslela, ze moravsky vrabec je len nazov pre to maso, ale moja ceska rodina v jihlave tvrdi, ze ten nazov obsiahne cely ten set....maso+spenat+zemiakove knedle.....ale mne je to jedno ako to je....je to bozie jedlo. A ked sa vytiera prazdny pekac chlebom....ach...
|