Mokrý zemiakový šalát podľa mojej svokry

Autor receptu: eviana

Pozerala som tu na vareche zemiakové šaláty a takýto som medzi nimi nenašla. Naučila som sa ho robiť od mojej svokry, preto som ho tak aj pomenovala. Môj muž ho miluje, je skvelý k vysmaženej rybe, ale u nás bol dnes s bravčovými rezňami a môjmu chlapovi sa robili za ušami hrče.. tak mu chutilo... Možno aj Vám zachutí :)

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Približne kilo menších zemiakov uvaríme v šupke, necháme vychladnúť
  2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na cca 0,5 cm kolieska
  3. Cibuľu nakrájame na jemno a navrstvíme na zemiaky
  4. ...polejeme olivovým olejom
  5. Pripravíme si nálev - vo vode rozmiešame soľ, cukor a ocot, prípadne citrónovú šťavu. Možno sa na prvý pohľad zdá, že surovín do nálevu ide priveľa, ale nálev musí byť naozaj koncentrovanej chuti, pretože zemiaky nasajú z neho potrebnú chuť do seba. Týmto nálevom zalejeme zemiaky s cibuľou.
  6. Všetko spolu pomiešame a prikryté dáme odstáť do chladu - ako každý zemiakový šalát, aj tento je najlepší na druhý deň, keď sa všetky chute pospájajú. Nakladá sa do misiek spolu s nálevom a konzumuje sa polievkovou lyžicou. Nejde o žiadnu vysokú ani modernú gastronómiu, ale jeho chuť je skvelá :)