Mletý steak s korenistou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Polovicu očistenej cibule
pokrájame na kocky, druhú
polovicu na kolieska. Mleté
mäso, na kocky pokrájanú
cibuľu, vajcia, strúhanku
a horčicu zmiešame a ochutíme
soľou, korením a paprikou.
Zmes rozdelíme na
4 steaky.
- V grilovacej panvici
rozohrejeme olej a steaky
pri strednej teplote opekáme
po 5 minút z každej
strany, ku koncu pridáme
kolieska cibule a opekáme
ďalších 5 minút.
- Potom mäso
aj cibuľu vyberieme a do
výpeku dáme vývar a smotanu
a chvíľu podusíme.
- Omáčku precedíme a varíme
v hrnci. Vmiešame maizenu,
zelené korenie, osolíme
a okoreníme.
- Omáčku
podávame s mletým steakom
a upraženými kolieskami
cibule. Ako prílohu podávame
varené zemiaky a paradajkový
šalát.
|