Mleté mäso v talianskom štýle so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Zohnal som mleté mäso mix už ochutené tak som si ho takto pripravil. Hodili sa mi k tomu
šampiňóny tak som ich dorobil k tomu. Kedže mäso bolo ochutené tak veľa prace s ním
nebolo.
8-10 porcií |
15 minút príprava |
85 minút na 200 °C |
Postup
- Toto mleté mäso je ochutené čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, šalvia, oregáno atď). Jedine čo som do neho pridal korenie štyroch farieb čerstvo zomleté,soľ, cesnak lisovaný a strúhaný sýr.
- V nádobe som zmiešal mäso, rozbité vajcia, soľ, lisovaný cesnak, sýr strúhaný a trochu smotany. Nechal som to postať 30 minút nech spolu prejdu chute.
- Misu z jenského skla potrel maslom a posýpal strúhankou. Na to dal pripravené mäso.
- Na mäso polial smotanou na varenie a paradajkové pyré. Zakryl a vložil do vyhriatej rúry na 200°C na hodinu.
- Po hodine som to pozrel bolo tam ešte dosť omáčky. Tak znovu odokryte dal do rúry na 15 minút. Kuchyňa voňala ohromné. Po tejto dobe som to vytiahol a nechal vychladnúť. Ta omáčka počas ochladzovania vsiakla do mäsa. Počas pečenia som si uvaril zemiakovú kašu.
- Počas zapekania mäsa posledných 15 minút urobil som si šampiňóny nech sú teple zarovno s mäsom. Tie som očistil a nakrájal na väčšie kusy počas pečenia mäsa. Pór som nakrájal na drobno a cesnak pretlačil cez lis. Pripravil si aj smotanu kyslú.
- Do panvice dal som plátok masla a za 2 Pl oleja nechal zohriať. Potom pridal šampiňóny osolil, okorenil čerstvo pomletím korením a posypal trochou rasce. Premiešal zakryl a nechal chvíľu nech pustia vodu. Odokryl premiešaval ich nech sa voda trochu vyparí.
- Terz som pridal kyslú smotanu. Taká mne chutila, kto chce môže si dať aj sladkú.
- Pár krát to premiešal a pridal som zemiakový škrob rozmiešaný v mlieku. Miešal som to až to zhustlo. Malo to správnu hustotu, tak som to odstavil zo sporáka. Mám všetko hotové.
- Môžem servírovať. Na tanier som urobil veniec zo zemiakovej kaše krajom taniera. Do stredu dal kocku mäsa a medzi kašu a mäso pridal šampiňóny. Podával na to mladú cibuľku zelenú časť nakrájanú. Tak želám Vám dobrú chuť ak si uvarite.