Mini hamburgery (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Recept mám od neteri, mám rada zmenu, tak občas namiesto obložených chlebíkov robím tieto hamburgery.
6 porcií |
35-45 minút príprava |
15-20 minút na 15-180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie. Pripravíme kvások: do malej misky alebo hrnčeka odoberieme 4 PL teplého mlieka, pridáme 1/2 KL cukru a rozdrobené droždie.
- Na spodok do misky dáme soľ, preosejeme múku, pridáme olej, kvások a teplé mlieko s vodou.
- Vypracujeme hladké cesto.
- Necháme vykysnúť.
- Vyklopíme na dosku.
- Rozgúľame na 30 x 20 cm, hrúbku asi 2 cm a vykrajujeme hamburgery.
- Na plech dáme fóliu na pečenie, na ňu kladieme hamburgery. Prikryjeme utierkou a 15-20 min. necháme kysnúť.
- Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme sezamovými, ľanovými a slnečnicovými semienkami.
- Ešte raz potrieme vajíčkom, aby nám po upečení nepadali semienka dolu z hamburgerov.
- Trúbu predhrejeme na 180° C teplotu a hamburgery dáme piecť. Pečieme 5 min. na 180°C, potom znížime teplotu na 150° C a pečieme ešte asi 10-15 min. (Ja vždy tvrdím, že každá gazdinka vie, ako jej trúba pečie.)
- Po upečení vyberieme z trúby, necháme vychladnúť pod papierom a utierkou.
- Prekrojíme, natrieme maslom, obložíme salámou, syrom, vajíčkom, paradajkou, paprikou a podávame. (Z tejto dávky mám vždy 26 ks) Dobrú chuť!