Čokoládová torta

Milka torta (fotorecept)

Autor receptu: pn

Táto torta je dosť populárna v Chorvátsku na oslavách. Tak som sa rozhodla pridať recept. Robila som ju na birmovku.

24
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme 4 korpusy. Každý robíme zvlášť, v tabuľke surovín sú uvedené množstvá na 1 korpus. Bielky vymiešame, potom pridáme cukor a ešte vymiešame do tuha. Potom pridáme múku zmiešanú s mletými opraženými lieskovcami a polovičkou balíčka prášku do pečiva. Premiešame varechou. Cesto dáme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, rozotrieme a dáme piecť na 180 °C na 20 minút. Takto si spravíme 4 korpusy.
  2. Plnku spravíme tak, že žĺtky vymiešame s múkou, pudingom a trochou mlieka. Ostatné mlieko a cukor dáme variť. Keď začne vrieť pridáme v mlieku rozmiešané žĺtky s múkou a pudingom. Uvaríme hustú kašu a rozdelíme ju na dve časti. Ihneď do jednej pridáme bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu s lieskovcami. Rozmiešame a prikryjeme potravinárskou fóliou.
  3. Keď sú čokoládové kaše vychladnuté, do každej pridáme 100 g masla a vyšľaháme. Keď sú plnky hotové, môžeme si vyšľahať šľahačku.
  4. Môžeme začať skladať tortu. Tmavú aj svetlú čokoládovú plnku a šľahačku rozdelíme na tri časti. Na podložku si dáme rafik (priemer 24 cm) a obložíme ho acetátnou fóliou. Na spodok dáme prvý korpus, na korpus nanesieme tretinu tmavej plnky, na ňu natrieme tretinu svetlej plnku a navrch tretinu šľahačky.
  5. Na šľahačku položíme druhý korpus a pokračujeme s tmavou plnkou, potom svetlou a šľahačkou. Takto plníme tri krát a končíme položením štvrtého korpusu.
  6. Tortu dáme do druhého dňa vychladnúť do chladničky. Druhý deň dáme dolu ráfik a acetátnu fóliu.
  7. Navrch si vyšľaháme šľahačku, ktorou obtrieme celú tortu a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som teraz robila tortu na birmovku.