Miešaná ryža s bravčovou pečeňou a s údenou slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mali sme na večeru - rýchle, dobré a chutné. Odporúčam milovníkom jedál s bravčovou pečeňou, pre ktorých recept pridávam.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 70 - 60 °C

Postup

  1. Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynskou papierovou utierkou.
  2. Pokrájala som ju na malé kúsky.
  3. Domácu údenú slaninku som pokrájala a malé kocky.
  4. Na oleji som orestovala cibuľu do sklovita,..
  5. ...tiež údenú slaninu, len do sklovita, nevyškvarila som ju do chrumkava,...
  6. ...pridala som pokrájanú pečeň a orestovala na strednom plameni pomaly do hneda.
  7. V hrnci som orestovala na oleji do sklovita umytú, odkvapkanú ryžu, použila som dlhozrnnú ryžu SOS, je veľmi kvalitná a krásne biela.
  8. Zaliala som ju 1 a 1/2 násobným množstvom horúcej vody, pri tejto ryži toto množstvo bohate stačí, osolila a prikryté pokrievkou som ju dusila na veľmi miernom plameni 15 minút, vypla som plameň potom som ju nechala prikrytú ešte dôjsť.
  9. Bravčovú pečeň som osolila až teraz, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou, zmes som nechala úplne vychladnúť.
  10. Zmiešala som ryžu s bravčovou pečeňou.
  11. Podávala som horúce, je to rýchly, chutný, jednoduchý eintopf.