Miešaná ryža s bravčovou pečeňou a s údenou slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mali sme na večeru - rýchle, dobré a chutné. Odporúčam milovníkom jedál s bravčovou
pečeňou, pre ktorých recept pridávam.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 70 - 60 °C |
Postup
- Bravčovú pečeň som umyla a osušila kuchynskou papierovou utierkou.
- Pokrájala som ju na malé kúsky.
- Domácu údenú slaninku som pokrájala a malé kocky.
- Na oleji som orestovala cibuľu do sklovita,..
- ...tiež údenú slaninu, len do sklovita, nevyškvarila som ju do chrumkava,...
- ...pridala som pokrájanú pečeň a orestovala na strednom plameni pomaly do hneda.
- V hrnci som orestovala na oleji do sklovita umytú, odkvapkanú ryžu, použila som dlhozrnnú ryžu SOS, je veľmi kvalitná a krásne biela.
- Zaliala som ju 1 a 1/2 násobným množstvom horúcej vody, pri tejto ryži toto množstvo bohate stačí, osolila a prikryté pokrievkou som ju dusila na veľmi miernom plameni 15 minút, vypla som plameň potom som ju nechala prikrytú ešte dôjsť.
- Bravčovú pečeň som osolila až teraz, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou, zmes som nechala úplne vychladnúť.
- Zmiešala som ryžu s bravčovou pečeňou.
- Podávala som horúce, je to rýchly, chutný, jednoduchý eintopf.