Michelské vítacie koláče
Autor receptu: medovnicek
Tento recept mám doma odložený už roky - je zo starého českého časopisu Rytmus života.
Až teraz som sa pokúsila ho vyskúšať . Akosi som sa natrápila s plnkami, urobila som ich príliš husté, musela som riediť, pretože sa mi potom nedali dobre vytláčať zo zdobičky.
Postup
- Z mlieka odoberieme cca polovicu, zahrejeme ho, pridáme lyžičku cukru, rozdrobené droždie a necháme na teplom mieste vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme vykysnutý kvások, soľ, rozpustené maslo, žĺtky, cukor a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste cca 1,5 hodiny kysnúť.
- Po vy kysnutí ho rozdelíme na tri rovnaké diely. Ja som si suroviny uspôsobila len na dva koláče.
- Plechy na pizzu vymastíme a priamo na nich každý diel vyvaľkáme do kruhu. Náplne pripravíme obvyklým spôsobom a ozdobne ich ukladáme na koláče Ja som okrem tých čo boli v pôvodnom recepte pridala aj orechovú náplň (mlieko, pomleté orechy, cukor a piškótové odrobinky). Dozdobíme mandľami, hrozienkami, kandizovaným ovocím a necháme ešte chvíľku kysnúť. Okraje potrieme rozpusteným maslom.
- Piekla som na 180 C.